Otevřený dopis do Parlamentu ČR, ministru zdravotnictví

11. 8. 2011 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Vážený pane ministře, tu kauzu DiagHumansi vážně nezasloužíte, ale to není vše! Díky Vašim právníkům, kteří nedokázali sesmolit dopis tak, aby to bylo právně nenapadnutelné, díky těmto skvěle placeným břídilům, Vy budete tím, kdo tuto předem vyhranou kauzu definitivně prohraje.


Máte proto právo vědět - a s Vámi každý náš občan - že tohle všechno zavinili právě právníci ministerstva zdravotnictví svou neuvěřitelnou právnickou negramotností, když před lety prohlásili, že „krev není zboží, ale dar“, takže mohou miliardový kšeft se zpracováváním české krevní plazmy přihrát ze známostí jediné firmě. Mne pak, právního laika, to tehdy stálo nejméně rok práce a opakovaných intervencí na ministerstvu pro ochranu hospodářské soutěže a jinde, než jsem ty „Idiotae iudiciales“, jak je shovívavě označuji, přesvědčil, že svým stanoviskem legalizují miliardový trestný čin.

Musel jsem tehdy odolávat výhodným nabídkám - když do toho přestanu šťourat - a nezalekl jsemse ani pohrůžek! Na základě těchto zkušeností si myslím, že na právním odboru ministerstva zdravotnictví se utábořilo a opevnilo to nejslabší,co naše právnické fakulty vyprodukovaly.

Sám to vidíte - a to nevíte to nejhorší: tito lidé kompostují na Vašem ministerstvu již déle než dva roky moji expertIzu, i s níž mohl stát kauzu již dávno vyhrát. Váš ředitel právního odboru s mým vyčíslením (0 korun) dokonce souhlasí, a přesto od roku 2008 hledá dalšího vyčíslovače, který dokáže sečíst tytéž položky nárokované panem Šťávou tak, aby mu vyšlo méně?! Jediné, čeho tímto tříletým usilovným nicneděláním dosáhl, je to, že částka narostla o dvě miliardy, což pan Šťáva určitě ocení, protože v kampeličce by se mu miliardy tak rychle nerozmnožovaly.

Iracionální počínání pana ředitele se těší důstojné nevšímavosti „Úřadu pro zanedbávání státu ve věcech majetkových“, ve mně však vzbuzuje pochybnosti, pro koho ten člověk vlastně pracuje? Jako dalšího vyčíslovače si vyhlédl dalšího ekonoma. Zřejmě není schopen pochopit, že ekonomové jsou pro tento účel nepoužitelní. Vzpomeňme hned toho prvního, na jehož doporučení stát vyplatil firmě zcela zbytečně třetinu miliardy! Následovali další experti, kteří za své zfušované expertizy shrábli přes 33 milionů! Nepoučitelný pan ředitel Kotris přesto mobilizuje další obchodníky s deštěm a nabízí jim další milionové výdělky! Kdo toho člověka zastaví!!

Dnes bohužel nezbývá než doufat, že se podaří napravit neschopnost právníků ministerstva zdravotnictví a obhájit, že „přezkumné řízení nebylo doposud pravomocně ukončeno“. Jedině v takovém případě má stát naději vyjít z kauzy bez pohromy. Pro mne,který již dvacet let bojuje „Ne quid detrimenti res publica capiat“, to bude životním zadostiučiněním.

Ladislav Slepička

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?