Otevřený dopis popletenému prezidentovi lékařské komory Dr. Kubkovi

24. 2. 2011 8:32
přidejte názor
Autor: Redakce
Z televizního vysílání a z Hospodářských novin jsem se, vážený pane prezidente, dozvěděl z Vašich úst, že jsem vymyslel a řídil diskreditační kampaň proti akci Děkujeme, odcházíme.


Dokonce jsem se na to spojil se svou manželkou, ředitelkou vydavatelství Ringier Axel Springer.

Pane kolego, kdybyste si alespoň zjistil nějaká fakta, než promluvíte k národu, nedělal byste si zbytečnou ostudu.

Tedy. Moje zájmy nejdou proti zájmům lékařů (jak tvrdíte dnes v Hospodářských novinách), neboť jsem jeden z nich. Je to dokonce tak paradoxní, že jsem skoro největším vítězem akce, kterou jste spolu s LOK organizoval.

Jako lékaři s nejvyšší kvalifikací mi přidají ve fakultní nemocnici na platu. Měl jsem sice pocit, že šlo od začátku spíše o kolegy, kteří mají pár tisíc korun od fakulty, když studují na titul PhD. a pak víceméně zadarmo pracují pro špitál. Nakonec nejvíc dostanou staří mazáci.

Také jsem spolumajitelem dvou nemocnic, ty dostanou přidáno na platy lékařů. Opět velmi dobrá zpráva.

U nás, v soukromém zařízení, kde nebyla jediná výpověď v souvislosti s Vaší akcí, lékařům peníze dáme, ale - s dovolením - podle výkonu, zásluh a odvedené práce.

Nikoli podle data narození. Kde jsou ty moje zájmy, pro které se mi vyplatilo zorganizovat protiakci k dílu pana Hrabovského? Novináře nikdo neřídil proti Vám.

Pro Vás jimi naopak zkoušel manipulovat pan Hrabovský, ale zjevně se mu to nepovedlo. Kampaň LOK byla vedena opravdu hloupě, peníze byste dostali i bez sebevražedných hesel typu: „Náš exodus - váš exitus“.

Prosím, přestaňte svalovat vinu na mě či jiné a pojďte opět získat u národa respekt pro lékaře. Dobrým krokem bude, když nezůstane jen u zvyšování platů, ale když lékařská komora skutečně pomůže reformě, kterou ten prohnilý systém potřebuje jak prase drbání.

Autor je ředitel Asklepion Group

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?