Pacienti ředitele nemocnice podporují

1. 4. 2011 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Více než 300 lidí hlasovalo v anketě Slováckého deníku a vyjádřilo tak svůj názor na stav v hradišťské nemocnici.


Dvě třetiny fandí řediteli Antonínu Karáskovi, třetina mu nepřeje. To je výsledek čtenářské ankety, kterou Slovácký deník vyhlásil na svých webových stránkách. Byla reakcí na žhavou diskuzi, kterou vyvolal exkluzivní rozhovor s ředitelem Uherskohradišťské nemocnice, jenž Slovácký deník otiskl před týdnem.

Protestní akce Děkujeme, odcházíme má totiž v Uherském Hradišti ještě dohru. V nemocnici panuje napjatá atmosféra, část personálu podepisuje petici na odstoupení ředitele, druhá část petici na jeho setrvání ve funkci. Současný stav nejvíce znepokojuje pacienty a obyvatele Slovácka.

„Tak jak somálští piráti pokračují v unášení lodí a posádek i po zaplacení výkupného, tak i hradišťští vyděrači pokračují, protože se to vyplatí a nic je to nestojí,“ uvedl v diskuzi na www.slovackydenik.cz čtenář podepisující se jako Ford.

Protestující lékaři se sice na svá místa vrátili, ale v minulých dnech přišli s tím, že Antonín Karásek prý „provádí kroky, které jednoznačně vnímají jako osobní mstu nejen lékařům, kteří podali výpověď, ale i primářům některých oddělení, kde bylo výpovědí nejvíce“.

Takto stylizovanou petici předložili dozorčí radě. Bylo pod ní sto podpisů lékařů, včetně čtrnácti primářů, a sto podpisů členů středního zdravotnického personálu.

Reakcí na ni se stala antipetice, kterou podepsalo na sto padesát zaměstnanců. Podle slov předsedy dozorčí rady Ladislava Kryštofa celá akce působí komicky, protože na protestních listinách lze najít i stejná jména.

Anketa Slováckého deníku ukazuje, že i když lidé s ředitelem nemocnice ve všem nesouhlasí, tak jeho přístup vítají. Téměř šedesát procent z hlasujících se vyjádřilo, že s peticí proti odvolání ředitele nesouhlasí. Na anketu se na webu podívalo 2603 lidí, což dokazuje, že zájem čtenářů o tento problém neopadá. Z tohoto počtu hlasovalo tři sta dvacet čtyři respondentů.

Ředitel špitálu se nechce k celé záležitosti vůbec vyjadřovat. Mluvčí nemocnice Ludvík Valouch sdělil, že nic nového se neděje a že vše již bylo řečeno. Na Karáskovi teď je, jestli se dokáže domluvit s protestujícími lékaři. V opačném případě mu hrozí odvolání. O jeho osudu rozhodne na základě výsledků Karáskova jednání s lékaři dozorčí rada za čtrnáct dnů, tedy 14. dubna, a to na další valné hromadě.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?