Pacienty prostějovské onkologie čeká lepší péče i komfort

26. 7. 2010 8:33
přidejte názor
Autor: Redakce
Vyššího komfortu a rovněž zkvalitnění zdravotní péče se dočkali pacienti onkologického oddělení prostějovské nemocnice, které prošlo rozsáhlou rekonstrukcí.


Původně se onkologické oddělení nacházelo v pátém patře budovy polikliniky, nyní se přestěhovalo do zcela nových prostor pavilónu následné péče.

Po rekonstrukci za šest miliónů korun nabízí onkologické oddělení pacientům tři klimatizované ambulance, včetně odběrové místnosti a prostorný moderní sál pro podávání cytostatik, který bude vybaven televizemi.

„K rekonstrukci jsme se rozhodli zejména proto, abychom zvýšili komfort pro pacienty a také abychom zlepšili pracovní podmínky a zázemí pro zaměstnance,“ řekl ředitel Nemocnice Prostějov Tomáš Uvízl.

„Kvalita zdravotní péče je na oddělení onkologie velmi vysoká, ale současné prostory v budově polikliniky již nebyly vyhovující. Chtěli jsme našim pacientům nabídnout nejen vysokou úroveň medicíny, ale také moderní a příjemné prostředí,“ dodal Uvízl.

Prostějovská nemocnice trvale investuje do modernizace svého vybavení. Jen za minulý rok nemocnice proinvestovala téměř čtyřicet miliónů korun, přičemž největší investiční akcí bylo vybudování nového pracoviště počítačové tomografie.

„Bez vysoce kvalifikovaných zdravotníků a kvalitního přístrojového a technického vybavení se moderní medicína dělat nedá. Kromě těchto předpokladů se ale stále více dbá na příjemné, komfortní a intimitu pacienta podporující prostředí. Proto neustále modernizujeme jednotlivá oddělení, abychom těmto trendům vyhověli,“ uzavřel ředitel Nemocnice Prostějov.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?