Pardubický kraj zřizuje poradní orgán pro zdravotnictví

11. 8. 2010 8:53
přidejte názor
Autor: Redakce
Na zdravotní péči v Pardubickém kraji budou dohlížet odborná kolegia. Sejdou se minimálně dvakrát ročně a každé se bude zabývat jiným zdravotnickým oborem. Kraj si od toho slibuje lepší komunikaci a koordinaci činností mezi jednotlivými zařízeními a hlavně lepší péči o pacienty. Novinářům to dnes řekla krajská radní Markéta Tauberová.


„Ten impulz je proto, že jak politik i úředník má svoji práci, ale ta by měla vycházet z odborných podkladů, které dostaneme od odborníků,“ řekla Tauberová.

Zdravotnická zařízení navrhla 30 krajských odborníků, vzniklo také 17 kolegií, které mají 127 členů. Informace, rady a připomínky, které ze setkávání specialistů kraj získá, využije při dalším rozhodování, například, které pracoviště se bude víc specializovat na určitý typ léčby.

„Zároveň bych viděl velký význam v tom, aby krajští úředníci tlačili na zdravotní pojišťovny. Jsou velké disproporce v čekacích dobách na endoprotézy. U nás v Pardubicích i Litomyšli se čeká rok, jinde to jsou tři měsíce,“ řekl ortoped Jiří Kubeš.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?