Parlamentní listy: Vláda ukázala lékařům zadek, udeřila ČSSD. Hrozba exodu trvá

26. 10. 2011 7:50
přidejte názor
Autor: Redakce
Výrok Karla Schwarzenberga (TOP 09) 'ukázat pr*el na sousedy'," sice mnozí politici odmítli, zároveň si nelze nevšimnout toho, jak se jim zalíbil. Naposledy byl připomenut v úterý na tiskové konferenci ČSSD exministrem zdravotnictví Davidem Rathem.


Použil ho při kritice ministra Leoše Hegera (TOP 09) za to, že není jasné, zdali dodrží slib o zvýšení platů zdravotníků, jak slíbil.

“Nemocnice nebudou mít na to, aby lékařům a sestrám přidaly deset procent. Budou mít peněz tak, že budou muset ubrat deset procent,“ tvrdil Rath.

Podle něj se proto zdravotníci nyní bouří oprávněně. Heger totiž prý vypadá, jako by na své závazky zapomněl. “Jestliže se ministr Schwarzenberg bouří, že premiér Nečas ukazuje pozadí na zahraniční sousedy, Heger ukazuje pozadí na sestry a lékaře a doslova se jim vysmívá,“ připomněl doslova výrok ministra zahraničí.

Připomněl tak fakt, že lékaři opět vstupují do boje za své platy. Tentokrát za ty, které jim po akci Děkujeme, odcházíme, slíbil ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) a vláda. Zdá se totiž velmi reálné, že na naplnění slibů jaksi nebude. Lékaři však slibují, že tentokrát do protestů vtahovat pacienty nechtějí.

Předseda lékařských odborů se však již nechal slyšet, pokud nebude lékařům plošně přidáno, jak bylo slibováno, obrátí se zřejmě se stížností na porušení dohod rovnou do Štrasburku.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?