Peníze z pojišťoven stačí sokolovské nemocnici pouze na platy

23. 7. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
"Přístroje jsou technicky zastaralé. Bohužel na nové si ze zdravotního pojištění nevyděláme. Nemocnice všeobecně jsou podfinancovávány," uvedla ředitelka nemocnice Věra Procházková a dodala, že finace, které získá...


Nemocnice potřebuje miliony na vybavení. Peníze z pojišťoven stačí sokolovské nemocnici pouze na platy a materiál. Zdraví pacientů není ohroženo.

Sokolov - Řádově několik milionů korun potřebuje v současné době investovat sokolovská nemocnice do inovace přístrojů, vybavení kuchyně či počítačové sítě. Peníze však nemocnici chybí.

„Přístroje jsou technicky zastaralé. Bohužel na nové si ze zdravotního pojištění nevyděláme. Nemocnice všeobecně jsou podfinancovávány,“ uvedla ředitelka nemocnice Věra Procházková a dodala, že finace, které zařízení získá stačí akorát na platy lékařů, zdravotnický materiál a péči pro pacienty.

„Máme sice investiční politiku a plán nákupů přístrojů na pět let dopředu, ale pokud se něco rozbije, je problém,“ řekla ředitelka a jako příklad uvedla, že zrovna nedávno museli opravit hematologický analyzátor. „To je zrovna investice mimo plán,“ vysvětlila Procházková. Podle ní však zastaralé přístroje nemůžou v žádném případě poškodit zdraví pacientů.

„Nedovolíme si použít přístroje, které by mohly pacientům ublížit,“ zdůraznila ředitelka s tím, že zastaralá technologie spíše prodlužuje a komplikuje vyšetření. „Přístroje nám totiž nedávají informace, které odpovídají dnešním poznatkům medicíny.“

MARTIN POLÁK, Sokolovský deník, 23.7.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?