Penta ovládne na Slovensku dvě regionální nemocnice

26. 3. 2015 8:17
přidejte názor
Autor: Redakce
Investiční skupina Penta Investments posílí své aktivity ve slovenském zdravotnictví. Prostřednictvím firmy Svet zdravia uspěla v tendru Trnavského kraje na koupi dvou regionálních nemocnic v Galantě a v Dunajské Stredě.


Zastupitelstvo kraje schválilo prodej obou zdravotnických zařízení společnosti Svet zdravia, řekl ČTK mluvčí kraje Patrik Velšic.

Za akcie zadlužených nemocnic nabídl Svet zdravia dohromady 2,1 milionu eur (57,5 milionu korun) a v průběhu pěti let se zavázal investovat do jejich modernizace 20,4 milionu eur (558 milionů Kč). Neúspěšný zájemce, firma Agel, navrhovala výrazně nižší kupní cenu a také nižší objem investic.

Svet zdravia v současnosti provozuje na pětimilionovém Slovensku 12 nemocnic, v jejichž dosahu žije 780.000 lidí. Do portfolia skupiny Penta v oblasti zdravotnictví na Slovensku patří také zdravotní pojišťovna Dôvera, dále síť lékáren a poliklinik.

Penta podniká na Slovensku, v Česku a v dalších evropských zemích ve vícero odvětvích. Skupina dříve v tomto měsíci oznámila, že v Michalovcích na východním Slovensku postaví novou nemocnici s více než 300 lůžky za 34 milionů eur (930 milionů korun).

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?