Personální změny se dotkly několika oddělení nemocnice

7. 5. 2010 8:17
přidejte názor
Autor: Redakce
Výměna primářů v Nemocnici Hořovice se nelíbí některým pacientům. Zástupci soukromého zdravotnického zařízení ji označili jako logickou.


Hořovická nemocnice v poslední době vyměnila několik primářů. Některým místním obyvatelům se výměna nelíbí. Naopak vedení soukromé nemocnice tvrdí, že personální změny jsou logické.

Kapacity uznává celé město

Bývalá pacientka nemocnice Monika Andělová říká, že by z nemocnice neměly odcházet lékařské kapacity, které uznává celé město.

„Před pěti lety mi primář hořovické chirurgie zachránil život. Nebál se operace, která se v Hořovicích běžně nedělá. Při autohavárii jsem utrpěla těžká zranění, kterým bych pravděpodobně při letu vrtulníkem podlehla. Hořovičtí chirurgové mne operovali pět a půl hodiny, při kterých mi zachránili silně poškozená játra. Navíc mé dceři vrátili matku,“ konstatovala pětatřicetiletá žena.

Nemocnice prochází řadou dalších změn

Zástupci hořovické nemocnice označili personální změny, ke kterým dochází nejen na chirurgickém oddělení, jako logické.

„Nemocnice prochází celou řadou změn a my věříme, že k lepšímu. Alespoň takovou máme odezvu od našich pacientů. S nejrůznějšími změnami přichází logicky i změny personální. Díky nim jsme otevřeli ortopedické oddělení, které dnes v čele s primářem Milanem Pastuchou nabízí servis a zázemí srovnatelné s pracovišti velkých nemocnic,“ uvedl ředitel hořovické nemocnice Pavel Staňa. Ke změnám došlo i na dětském oddělení nemocnice.

„Zde máme pod vedením nového primáře Luďka Pelikána nový tým. Nově tak poskytujeme mimo jiné celou šíři ambulantní péče pro dětské pacienty. Jedná se například o ambulanci dětské kardiologie, alergologii, pneumologii a nechybí ani 24hodinová pohotovost,“ pokračuje ve výčtu změn ředitel hořovické nemocnice. Podobnou změnou prochází i interní oddělení, které nyní řídí primář Pavol Brunclík. Novou ambulantní onkologii se stacionářem vede primář Martin Šmakal.

Aktuální personální změna se dotkla i chirurgie. „Primář Roman Vacek nahradil od 1. května ve funkci stávajícího primáře Jiřího Plecitého, kterému byla po vzájemné dohodě nabídnuta jiná forma spolupráce, odměna a poděkování za dlouhá léta spolupráce. Nabízenou spolupráci nejprve přijal, posléze však odmítl a odešel z nemocnice,“ konstatoval Pavel Staňa, který přiznává, že personální změny nemusí být pro jednotlivce příjemné.

„Pokud k nim vůbec musíme přistoupit, pak jednáme s ohledem na každého, koho se změna týká. Především se ale díváme na nemocnici jako na celek, který musí fungovat komplexně a poskytovat pacientům stále kvalitnější a modernější zdravotní péči,“ uvedl ředitel Nemocnice Hořovice.

Výměna rozpoutala v Hořovicích diskuzi

Výměna primářů, ke které v poslední době v soukromé nemocnici dochází, rozpoutala v Hořovicích velkou diskuzi. Někteří lidé se obávají, že nemocnice se běžným pacientům uzavře. Podle starosty města Luboše Čížka jsou však tyto obavy zbytečné.

„Není jediný důvod, aby nemocnice vylučovala určitou skupinu pacientů. Firma by byla sama proti sobě, kdyby něco takového udělala. Nebude si přece krátit zisk tím, že by odmítala pacienty,“ vyjádřil se k situaci starosta Hořovic Luboš Čížek.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?