Pět severočeských nemocnic asi o dotace z EU nepřijde

24. 8. 2009 9:37
přidejte názor
Autor: Redakce
Společnost Krajská zdravotní, pod niž spadají nemocnice v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě a Chomutově, by podle šetření Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad i antimonopolního úřadu neměla přijít o téměř půlmiliardovou evropskou dotaci na modernizaci svých zařízení...


Právu to sdělil mluvčí Úřadu regionální rady Vojtěch Krump.

Ministr financí Eduard Janota před měsícem Právu sdělil, že Krajské zdravotní hrozí, že z evropské dotace na již realizované projekty modernizace nic nedostane, a to kvůli drahým nákupům některých zdravotnických přístrojů a zařízení a způsobu výběru dodavatelů.

Krump ale Právu řekl, že „během kontrol projektu Krajské zdravotní, a.s., nebyly v souvislosti s realizovanými výběrovými řízeními zjištěny žádné nesrovnalosti“.

Regionální rada podle něj už o výsledku šetření informovala ministerstva pro místní rozvoj a financí. Ministerstvo financí se ale podle deníku nehodlá s výsledky dosavadních kontrol spokojit a chce ještě provést vlastní audit. „Předmětná záležitost není uzavřena, MF se záležitostí zabývá a situaci bude prověřovat,“ řekl Právu mluvčí ministerstva Ondřej Jakob.

Zdůraznil, že Krajské zdravotní dosud nebyly proplaceny žádné finanční prostředky z EU, protože to je možné teprve po certifikaci výdajů prováděné ministerstvem financí. Dodal, že ministerstvo si pravděpodobně vyžádá od regionální rady a antimonopolního úřadu další doplnění a zdůvodnění výsledků šetření a provede vlastní audit podle přísné metodiky Evropských společenství.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?