Petice pomohla. Zdravotní ústav bude patřit pod Ostravu

26. 4. 2010 8:40
přidejte názor
Autor: Redakce
Jihlavské pracoviště zdravotního ústavuBrnoby už přibližně od poloviny roku nemělo patřit pod ústav v jihomoravské metropoli. Jihlavský zdravotní ústav bude nově začleněn pod Ostravu.


Důvodem přesunu je špatná finanční situace brněnského ústavu. „Pro pracovníky zdravotního ústavu v Jihlavě by bylo setrvání k Brnu likvidační,“ řekl jeden ze zaměstnanců jihlavského zdravotního ústavu, který si ale kvůli obavě o případné komplikace v zaměstnání nepřál zveřejnit jméno.

„Pracovníci jihlavského zdravotního ústavu chtějí, aby byli součástí silného ekonomického celku,“ řekl Deníku Vlastimil Sršeň, ředitel odboru komunikace s veřejností Ministerstva zdravotnictví.

To byl také důvod jejich žádosti o začlenění do organizační struktury Zdravotního ústavu se sídlem v Ostravě. Věří, že budou díky této změně lépe čelit ekonomické krizi. „Ministerstvo zdravotnictví se žádostí velmi intenzivně zabývá a učiní všechny kroky pro to, aby pracovníkům zdravotního ústavu vyhovělo,“ slíbil Vlastimil Sršeň.

O záměru jihlavského zdravotního ústavu už byl informován i hejtman kraje Vysočina Jiří Běhounek (ČSSD). Ten vzal celou věc na vědomí.

Pod Brnem byl odbor hygienických laboratoří Jihlava teprve od začátku letošního roku. Přesun se ale jihlavským zaměstnancům nelíbil. Petici proti sloučení jihlavského zdravotního ústavu s brněnským, která na Ministerstvo zdravotnictví dorazila začátkem dubna, podepsalo šestačtyřicet lidí.

Kromě ministryně zdravotnictví Dany Juráskové petici obdrželi ještě ředitel zdravotního ústavu v Brně Bohumil Pokorný, poslanecLudvíkHovorka( KDUČSL) coby člen poslaneckého zdravotnického výboru, předseda odborového svazu Jiří Schlanger a hejtman Vysočiny Jiří Běhounek.

Ke sloučení Odboru hygienických laboratoří Jihlava, dříve Centrum hygienických laboratoří zdravotního ústavu se sídlem v Jihlavě, došlo závěrem loňského roku.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?