Písecká nemocnice zvyšuje zaměstnancům mzdy o 10 procent

15. 1. 2018 7:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Písecká nemocnice od ledna navyšuje mzdy všem svým pracovníkům o deset procent. Na platy tak letos uvolní o 32 milionů korun více než loni. Písecká nemocnice v posledních pěti letech zvýšila tarifní mzdy svých zaměstnanců o 30 procent, řekl její ředitel Jiří Holan.


Průměrný plat lékaře před desetiprocentním nárůstem loni činil 79.267 korun. Zdravotní sestry si za měsíc vydělaly v průměru přes 30.000 korun. Doktoři s úplným vzděláním si v součtu se službami přišli na více než 86.000 korun a primáři oddělení na 131.000 korun.

„Kolektivní smlouvu jsme s odborovými organizacemi podepsali ještě před Vánoci, abychom mohli všem pracovníkům zvýšit mzdy už od ledna. Držíme politiku růstu mezd procentuálně stejně pro všechny zaměstnance, nejenom pro zdravotníky,“ řekla členka představenstva písecké nemocnice Dana Čagánková.

Písecká nemocnice, která nabízí 423 lůžek, zaměstnává 839 lidí. Ročně hospitalizuje 16.500 pacientů. „Diskuze v nemocnici spolu s penězi je také o množství odpracovaného času a možnostech lékařů chodit po službách domů. Pracujeme s primáři na schopnostech písecké nemocnice vše implementovat, v neposlední řadě i na variantách změny struktury typu péče, vzdělávání, organizaci jednotlivých oddělení,“ doplnil Holan.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?