Plánský špitál chce znovu otevřít lůžková oddělení

2. 7. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Nový provozovatel zkrachovalé Nemocnice v Plané - tachovská poliklinika - usiluje o otevření lůžkových částí. Dosud se ve špitále, který vloni propustil zaměstnance a odkud se rozutekli lékaři, podařilo zprovoznit ambulance a laboratoře...


PLANÁ - Zatím pracují beze ztrát. Úmysl otevřít lůžkové části obyvatelé okresu vítají, stejně jako samospráva samotné Plané.

„Záměr komplikují administrativní problémy. K provozování lůžek je totiž zapotřebí licence ministerstva zdravotnictví. Ministerstvo však pro posouzení žádosti o vydání licence požaduje souhlas zřizovatele, Krajského úřadu v Plzni, a doklady o tom, že jsou pro lůžková oddělení zajištěni lékaři,“ vysvětlil starosta Plané Karel Vrzala (ODS).

Doložit zájem doktorů ale může být problematické. „O práci v Plané se zajímá dostatek lékařů s praxí, a to i z velkých plzeňských nemocnic. Nikdo od nich ale nemůže požadovat rozvázání pracovního poměru, dokud není jistota, že v Plané budou otevřena lůžková oddělení,“ řekl Vrzala. Vše by prý vyřešil předběžný ministerský souhlas.

Právo, 2.7.2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?