Plicní oddělení v Mostu zanikne, zůstane v Chomutově

3. 3. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Mostecká nemocnice prochází velkými změnami. Začíná být totiž jasněji ohledně schválené restrukturalizace nemocnice. Na základě dohody s nemocnicemi v kraji převezme části některých oddělení, na druhou stranu však bude zrušeno plicní oddělení...


Most -

Změn se uskuteční hned několik. „V žádném případě by však neměly mít dopad na dostupnost zdravotní péče v dané oblasti. Došlo v podstatě k dohodám mezi nemocnicemi, kdo bude jakou péči zajišťovat,“ vysvětlila Romana Konečná, tisková mluvčí Krajského úřadu Ústeckého kraje, který je zřizovatelem nemocnic.

K poslednímu prosinci tak byla například zrušena lůžková část krčního oddělení v nemocnici v Ústí nad Labem a péči o pacienty v tomto ohledu přebírá nemocnice v Mostě.

Zde byla naopak zrušena lůžková část oddělení nukleární medicíny a péči o pacienty přebírá nemocnice v Ústí nad Labem.

„Ambulantní péče na tomto oddělení zůstává zachována v plném rozsahu a bude ještě rozšířena o další vyšetření, která se doposud prováděla jen při hospitalizaci,“ informovala Konečná.

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY:
Nemocnice Most

Došlo k dohodě také mezi mosteckou a chomutovskou nemocnicí. V jejím rámci bude v chomutovské nemocnici zrušeno k poslednímu březnu kožní oddělení a péči o pacienty přebere mostecká nemocnice.

Mostecká nemocnice naopak zruší oddělení plicní a pacienti budou dojíždět do Chomutova.

„Budova plicního oddělení se tak stává nadbytečnou. Lze ji využít pro jiné aktivity nebo odprodat,“ sdělila tisková mluvčí.

LENKA KABELÁČOVÁ, Deník Mostecka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?