Plzeňský kraj má bezplatnou linku pro připomínky ke zdravotnictví

3. 11. 2009 8:30
přidejte názor
Autor: Redakce
Plzeňský kraj od listopadu zřídil bezplatnou telefonní linku, na kterou mohou lidé volat svoje připomínky, náměty a poznámky ke zdravotnictví v kraji.


Vzkazy, které volající nechají na záznamníku telefonu, se bude dál zabývat odbor zdravotnictví, řekla ČTK mluvčí kraje Petra Jarošová.

„Zajímají nás připomínky a požadavky občanů, předpokládá se, že se na záznamníku objeví i jejich stížnosti,“ řekla. Volající mají nechat kontakt na sebe, aby je kraj mohl zpětně informovat o řešení podnětných připomínek. Bezplatná linka má číslo 800 900 799.

Zřízení linky má podle představ vedení kraje vést ke zlepšení služeb ve zdravotnictví. Zapadá do nedávno dokončené krajské koncepce zdravotnictví, kterou má být včetně připomínek odborníků hotová do konce roku.

Zajímají nás připomínky a požadavky občanů

Materiál nabízí pohled na současnost i budoucnost zdravotnictví v kraji z hlediska financování, kvality a dostupnosti ambulantní, nemocniční a pohotovostní péče či péče o lidské zdroje.

Součástí koncepce je také například vznik nadačního fondu pro zdravotníky, zejména mediky a budoucí zdravotní sestry. Měl by vzniknout také Sbor expertů s poradním hlasem v oblasti odborné, kontrolní a vzdělávací.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?