Počet mrtvých na vir SARS v Číně se zvýšil na 92

22. 4. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Čínská vláda v neděli oznámila, že počet případů SARS je v Pekingu téměř desetkrát vyšší, než původně připouštěla. Starosta Pekingu proto přišel o funkci a s ním i ministr zdravotnictví...


PEKING - Počet lidí, kteří zemřeli v Číně na smrtelné virové onemocnění dýchacích cest SARS, se podle místních oficiálních zdrojů zvýšil na 92. Informovala o tom dnes agentura Nová Čína.

Místní úřady dosud hovořily o tom, že virus v Číně zabil téměř 80 lidí a že nakažených je přes 1800 osob. Podle Nové Číny je z celkového počtu 25 obětí v Pekingu.

Čínská vláda v neděli oznámila, že počet případů SARS je v Pekingu téměř desetkrát vyšší, než původně připouštěla. Starosta Pekingu Meng Süe-nung proto přišel o funkci a s ním i ministr zdravotnictví Čang Wen-kchang.

Podle analytiků ohrožuje situace kolem SARS pověst Číny jako nejrychleji rostoucí ekonomiky v regionu. Na denní aktivitu v Pekingu má SARS jednoznačný vliv. Analytici ale dodávají, že je příliš brzy na odhady, jaký dopad bude mít virus na ekonomiku.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?