Počet zájemců o šéfování tišnovské nemocnice se rozrostl

17. 3. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Počet zájemců o funkci ředitele nemocnice v Tišnově na Brněnsku roste. "Zatímco koncem minulého týdne registrovali krajští úředníci dva uchazeče, nyní se jejich počet zvýšil na šest," řekl náměstek jihomoravského hejtmana Lubomír Šmíd...


BRNO/TIŠNOV -

Mezi uchazeči je také současný zastupující ředitel Jaroslav Svoboda. K přihláškám doručeným ve středu již nebude krajský úřad přihlížet.

Po vyhlášení výběrového řízení na šéfa tišnovské nemocnice byl zájem uchazečů o ředitelský post mizivý. Nejvíce přihlášek obdržel kraj až těsně před vypršením termínu k podání přihlášek.

Potvrdila se tak zkušenost z praxe, že většina lidí se hlásí do konkurzu až na poslední chvíli, poznamenal Šmíd. Z šestice kandidátů jsou tři lékaři a tři inženýři.

Pohovory před výběrovou komisí by se mohly konat v polovině dubna, od května by pak tišnovské zdravotnické zařízení mohlo mít po bezmála půl roce opět stálého ředitele, uvedl Šmíd.

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY:
Nemocnice Tišnov

Původní šéf Pavel Mikliš rezignoval koncem minulého roku z osobních důvodů. Tehdy řekl, že dostal lepší nabídku. V současnosti je Mikliš ředitelem tišnovské záchranné služby.

Ačkoli tišnovská nemocnice nepatřila v minulosti k nejproblémovějším na jihu Moravy, těšila se zájmu krajských politiků. Efektivitu nemocnice chtěli zvýšit zrušením 50 akutních lůžek interního oddělení, jež jsou podle nich zbytečná. Proti úmyslu kraje se ale loni vzbouřili lidé z Tišnovska, změna se nelíbila ani představitelům města.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?