Pohotovost funguje, ale její budoucnost je stále nejistá

4. 9. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Sdružení praktických lékařů postup okresního úřadu pobouřil. Úředníci s touto organizací totiž vůbec nejednali a smlouvy uzavřeli pouze individuálně s každým lékařem zvlášť. "Okres s námi není v kontaktu od začátku července...


Podle smluv, které Okresní úřad Plzeň-sever prodloužil s lékaři pracujícími v kralovické pohotovosti, bude tato služba pro občany fungovat do konce roku. Pak už o její budoucnosti bude rozhodovat krajský úřad.

Kralovice - Lékařská pohotovost v Kralovicích funguje i po prázdninách. Minulý týden prodloužila většina lékařů své smlouvy s okresním úřadem.

„Smlouvy mají s námi lékaři podepsány do konce kalendářního roku. Pak už je to věc krajského úřadu, který přebere povinnost organizovat tyto lékařské služby,“ říká Bohuslav Včala, vedoucí zdravotního oddělení referátu sociálních věcí a zdravotnictví Okresního úřadu Plzeň-sever.

Sdružení praktických lékařů však postup okresního úřadu pobouřil. Úředníci s touto organizací totiž vůbec nejednali a smlouvy uzavřeli pouze individuálně s každým lékařem zvlášť.

„Okres s námi není v kontaktu od začátku července, kdy byly prodlouženy smlouvy našim lékařům sloužícím na pohotovosti. Od té doby nejednali ani s námi, ani s Českou lékařskou komorou. Pouze individuálně navázali smlouvy s lékaři,“ rozčiluje se předseda Svazu praktických lékařů Michael Dimitrov.

„Je pravda, že jsme jednali pouze s lékaři, protože za žádného z nich nerozhoduje svaz ani sdružení. Pro nás je prioritou, aby pohotovost zůstala zachována,“ sděluje Včala. Stejně tak město má podle slov starosty Rudolfa Salfického zájem, aby pohotovost i nadále fungovala. „Je to pro nás důležitá věc, protože naši občané by pak museli dojíždět až do Plzně, a to je zejména pro ty starší v leckterých případech prakticky nemožné. Proto nás těší, že v současnosti pohotovost funguje,“ konstatuje.

JAN SKALA, Plzeňský deník, 4.9.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?