Pohotovost v Aši ošetřuje maximálně pěticentimetrové rány

9. 8. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Nedostatek zdravotnického materiálu na ašské pohotovosti komplikuje život nejen pacientům. V některých případech se stalo, že lidé s drobným poraněním museli vyhledat ošetření až v Chebu. "Poranila jsem si nohu o rošt, na ašské pohotovosti mě poslali do Chebu s tím, že nemají nitě," uvedla Miroslava Doležalová ze Studánky. "V Aši jsem dostala pouze protitetanovou injekci a nabídli mi převoz sanitkou do Chebu...


Ašsko - “

„Chirurgickou ambulanci zásobujeme ze zdrojů záchranné služby, Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) nám tento materiál neproplácí. Ošetříme rány do velikosti pěti centimetrů, zranění vyžadující odborné chirurgické zákroky převážíme do Chebu,“ vysvětlil vedoucí lékař ašské zdravotnické záchranné služby (ZZS) MUDr. Miroslav Manda. Ředitel ZZS v Chebu MUDr. Pavel Kopecký nám tyto informace potvrdil.

„V polovině července jsme podali žádost VZP, aby nám základní materiál proplácela. Doufám, že se situaci podaří vyřešit.“ Obrátili jsme se i na VZP v Chebu. Ředitelka je v současné době na dovolené a nikdo jiný není údajně kompetentní podávat informace.

MICHAL HOUDEK, Plzeňský deník, 9.8.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?