Pohotovosti si už rozdělily okres

17. 12. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Polikliniky v Tachově a Boru, které budou po zprovoznění záchranky ve Stříbře zajišťovat pohotovost v okrese, si už rozdělily úkoly. Zdravotníci z Boru budou mít....


Tachovsko - od poloviny ledna v „rajonu“ bezmála 140 míst okresu, jejich kolegové z okresního města necelou stovku. V obou případech se jedná o výčet měst, obcí, vesnic i malých osad.

S dodržením dojezdových časů lékařů do míst by neměly být problémy, u lékařské služby první pomoci je totiž limit pět hodin.

„Pohotovost budou částečně zajišťovat i lékaři ze zdravotnické záchranné služby ve Stříbře. Upozorňuji ale, že lékaři odsud nebudou v rámci pohotovostních úkonů nikam vyjíždět. Lidé musejí přijet do jejich sídla sami,“ vysvětlila okresní zdravotní radová Běla Krejčová. Lékaři ze záchranky si budou tyto úkony vykazovat kódem pro ošetření v rámci pohotovosti.

„Takto je to dohodnuto i se zdravotními pojišťovnami,“ zmínila Krejčová. Lidé bez možnosti vlastní dopravy budou muset volat příslušnou pohotovost v Tachově a Boru.

Nové výjezdové místo záchranky bude ve Stříbře zřízeno už k 1. lednu příštího roku. První dva týdny bude mít ale personál na jakési zajištění součinnosti.

„Nový systém 2 + 2, tedy pohotovost v Boru a Tachově a záchranka v Plané a Stříbře, začne skutečně fungovat až od 14. ledna. Do té doby zůstane vše v současném stavu, tedy pohotovosti v Boru, Stříbře a Tachově a záchranka v Plané,“ upozornila radová.

Na přestavbě nového sídla záchranky ve Stříbře se intenzivně pracuje. Nová sanitka, která okres stála 2,4 milionu, už je připravená.

PETRA MAŘÍKOVÁ, Plzeňský deník, 15.12.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?