Pokuta pro berounskou nemocnici zřejmě skončí u soudu

2. 9. 2010 8:45
přidejte názor
Autor: Redakce
Spor o mnohamilionovou pokutu, kterou po berounské nemocnice chce kladenské zařízení, zřejmě bude muset řešit soud. První jednání zúčastněných stran nepřineslo žádné výsledky.


Zástupce společnosti Jessenia, provozující Nemocnici Beroun se včera poprvé sešel se zástupci Nemocnice Kladno. Ani toto jednání jasno do celého sporu nepřineslo, berounské zařízení totiž stále netuší, za co je pokuta vyměřena a odmítá ji uhradit.

„Nárok na zaplacení pokuty 40 milionů korun, který požaduje za porušení smluvních podmínek kladenská nemocnice, byl zástupci berounské nemocnice odmítnut s tím, že ani toto jednání nepřineslo žádné nové stanovisko, za co konkrétně má být tato pokuta vyměřena,“ uvedla pro Zdraví.Euro.cz mluvčí nemocnice Vlasta Dolejší.

Oddělení chyběla již při koupi

Kladenská nemocnice tvrdí, že společnost porušila privatizační smlouvu. Toto porušení vidí ve změně registrace Nemocnice Beroun ve smyslu zrušení lůžkové gynekologie a porodnictví, příjmové gynekologicko porodnické ambulance, chirurgické JIP a patologické anatomie.

Jenže takové obvinění nemocnice odmítá a ještě před jednáním tvrdila, že muselo dojít k nedorozumění.

„Nechápu proč krajský úřad poslal do médií takovou tiskovou zprávu ještě před jednáním. My jsme žádné oddělení sami od sebe neuzavřeli. Když jsme nemocnici kupovali, už tam některá zmiňovaná oddělení nebyla. Naše společnost žádné smluvní podmínky neporušila a uložení zmiňované pokuty je neoprávněné,“ popisují zástupci společnosti pro Deník.

V roce 2007 došlo k prodeji nemocnice v Berouně, která byla do té doby součástí krajské nemocnice Kladno. Při prodeji soukromé společnosti Jessenia byla do smlouvy zahrnuta podmínka, která zavazuje nového majitele provozovat nemocnici ve stejném rozsahu, ve kterém ji při prodeji přebíral.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?