Poplatky si od Karlovarského kraje nechává hradit stále více lidí

5. 6. 2009 8:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Stále více pacientů krajských nemocnic a lékárny v Karlovarském kraji přijímá od kraje dar na krytí zdravotnických poplatků. Při zavedení darů využilo v únoru této možnosti 52 procent pacientů krajských nemocnic, do konce května se jejich podíl zvýšil na 63 procent, zjistila ČTK z aktuálních údajů krajského úřadu...


Podobně se zvýšil podíl pacientů, kteří využívají možnosti nechat za sebe poplatky platit kraj v jediné krajské lékárně, v nemocniční lékárně v Karlových Varech. Zatímco v únoru o dar požádalo kraj 72 procent pacientů, do konce května se tento podíl zvýšil na 83 procent.

Mluvčí krajského úřadu Andrea Bocková ČTK řekla, že kraj už na poplatcích za pacienty uhradil 5,8 milionu korun. Nové vedení Karlovarského kraje letos vyhradilo na krytí poplatků v krajských zdravotnických zařízeních 30 milionů korun.

Nejčastěji možnosti neuhradit poplatky a uzavřít na místě darovací smlouvu s krajem využívají pacienti v chebské nemocnici (plných 72 procent). Menší zájem o nabízený dar mají pacienti v Sokolově (61 procent) a v Karlových Varech (59 procent).

Karlovarský kraj, stejně jako ostatní kraje, kde po volbách zvítězila sociální demokracie, nabídl pacientům hrazení poplatků od letošního února. Jejich plošné zrušení ČSSD zatím v parlamentu neprosadila

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?