Porodnice se zatím nepostěhuje

5. 12. 2010 8:31
přidejte názor
Autor: Redakce
Porodnice se zatím z Obilního trhu nepostěhuje, oznámil ředitel Fakultní nemocnice Brno (FNB) Roman Kraus.


Zároveň informoval o připravovaném projektu na přemístění gynekologicko-porodnického komplexu z objektů starých přes 80 let do hlavní budovy nemocnice v Bohunicích. Příští rok by FNB chtěla přichystat projektovou dokumentaci k soutěži na budoucího zhotovitele. „Momentálně je to náš maximální cíl na příští rok,“ přiblížil plány Kraus a doplnil, že na stole má rozpracovanou studii. Nejnovější část Gynekologicko-porodnické kliniky by navázala na současnou novou výstavbu v areálu FNB.
V budovách na Obilňáku, jak se v Brně říká, vydrží personál i pacientky ještě dva až tři roky bez toho, aby se investovalo do větších oprav. O rekonstrukci tamních prostor vedení nemocnice vůbec neuvažuje. „Byly by to naprosto neefektivně vynaložené peníze,“ uvedl ředitel.

Komplex na Obilním trhu nedaleko centra města nabídne FNB k prodeji, získané peníze by tvořily zhruba polovinu nákladů na nový komplex v Bohunicích. Odhadovaná hodnota před dvěma lety byla tři čtvrtě miliardy korun.

„Všechno jsou to studie, ale varianta výstavby se pohybuje někde mezi 1,3 a 1,5 miliardy korun podle toho, jaké další provozy kromě kliniky tam chceme umístit,“ řekl Právu Kraus. Předpokládanou součástí by měla být nová ústavní lékárna a sexuologické oddělení, které je momentálně detašováno v poliklinice Vinařská. Po vzniku gynekologickoporodnického komplexu ušetří nemocnice na provozních nákladech 20 miliónů ročně.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?