Poslanci vyzpovídají Součkovou, podívat se přijedou hejtmani

16. 10. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Situaci v nemocnicích na Vysočině, ale i v dalších krajích, bude dnes vysvětlovat ve sněmovně ministryně zdravotnictví Marie Součková. Poté, co na některých odděleních havlíčkobrodské a jihlavské nemocnice odmítají od lékaři sloužit ústavní pohotovostní služby, vyžádali si poslanci vysvětlení od ministryně...


Poslechnout si ho přijedou i krajští hejtmani, kteří narychlo zrušili svou plánovanou schůzku Rady asociace krajů ve Zlíně. Chtějí být osobně v Parlamentu, byť jako diváci. Pobouřila je totiž včerejší slova ministra Škromacha, podle kterých si za kritickou situaci nemocnic mohou hejtmani sami.

Například Kraj Vysočina, kam patří zmíněné nemocnice s protestujícími lékaři, převzal od vlády počátkem roku pět nemocnic s více než 600 milióny korun dluhů. Minimálně dvě z těchto nemocnic byly už tehdy v konkursním pásmu a jejich závazky po lhůtě splatnosti dosahovaly stamiliónů korun.

Opoziční a vládní poslanci se už včera ve sněmovně přeli o to, kdo může za problémy ve zdravotnictví. Škromach obvinil krajské politiky ODS, že nejsou schopni problémy v regionech řešit a jsou v tomto smyslu impotentní.

Hospodářské noviny, 17.10.2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?