Poslanečtí přeběhlíci a jejich dorost

22. 3. 2010 8:45
přidejte názor
Autor: Redakce
V posledních 20 letech parlamentní demokracie jsme si už tak nějak zvykli na politické přeběhlíky a změny dresů zejména v poslanecké sněmovně, byť se vždy znovu a znovu utěšujeme, že po dalších volbách už to tak snad konečně nebude.


Omyl, vážení.

Přeběhlící byli, jsou a budou, stejně jako byly, jsou a budou dopravní nehody. A co víc, oni mají stále nový a nový dorost.

Není to tak dávno, co se pod tíhou důkazů vzdal mandátu mladý poslanec ODS Morava, zjevně přeceňující své manipulační schopnosti. A aby nezůstala hlavní konkurenční strana pozadu, je tu čerstvý případ pana poslance ČSSD Mgr. Ing. Pavla Němce.

Nikam sice nepřeběhl, jako jeho zkušenější předchůdci Melčák s Pohankou, ale pod jeho oranžovým tričkem se objevilo tričko jiné, hájící lobystické zájmy Grémia majitelů lékáren, Státního ústavu pro kontrolu léčiv a potažmo Ministerstva zdravotnictví ČR.

V souvislosti s hrozícím neprojednáváním novely zákona o léčivech se prostřednictvím poslaneckého návrhu k jinému zákonu pokouší propašovat do českého práva formou klasických přílepků to, co se zatím nepodařilo dosud neprojednanou novelou.

Nejde o podstatu věci, ale o něco zcela jiného. Kdyby pan poslanec končil třeba svoje druhé volební období a bylo mu alespoň přes 70, tak by to snad bylo možné pochopit. Panu poslanci je ovšem necelých 34, do sněmovny nastoupil loni 1. března a mj. je členem zajímavého podvýboru pro finanční trhy a loterie.

Vždy, když nějaký poslanec zradí program strany, za kterou byl zvolen, říkám si, jak bych to na místě vedení dotyčné strany asi řešil já. Jedno vím však docela jistě, takový „poslanec“ by si na kandidátce strany pro žádné další volby už nikdy ani neškt.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?