Posvítí si na hospodaření všech krajských nemocnic

17. 10. 2010 8:07
přidejte názor
Autor: Redakce
Hloubkový audit nechá ve všech svých osmi nemocnicích provést Moravskoslezský kraj. Důvodem jsou tragické výsledky hospodaření za prvních šest měsíců letošního roku. V nich se nemocnice propadly do celkové ztráty 114,211 miliónu korun.


„Výsledky hospodaření krajských nemocnic jsou alarmující, a proto jsme zadali provedení hloubkového auditu ve všech osmi nemocnicích. Ten přesně zmapuje chyby a nedostatky ve všech oblastech jejich činností,“ uvedl hejtman Jaroslav Palas (ČSSD) a dodal, že následným krokem budou opatření k zamezení dalšího prohloubení ztrátového provozu krajských nemocnic. Krajští radní už vybrali i firmu, která audit provede. Jedná se o společnost RGM medical z Frýdku-Místku, jejíž zástupci se v pátek sešli s řediteli všech kontrolovaných nemocnic.

„Audit týkající se zdravotnické části bude zaměřen na vykazování zdravotní péče, smluvní vztahy mezi nemocnicemi a zdravotními pojišťovnami a výkonnost a produktivitu práce v jednotlivých zdravotnických zařízeních,“ vysvětlila mluvčí kraje Šárka Vlčková.

Potvrdila, že hloubková kontrola zasáhne i nezdravotnickou část nemocnic. Zaměří se proto na obslužné činnosti, nákupy a zásobování, informační systémy, energie i právní audit.
„Analýzy hloubkového auditu a jeho výsledky by měly být známy do konce letošního roku,“ doplnila mluvčí kraje Šárka Vlčková.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?