Požadavky na výkon lékařské profese v Německu, Rakousku a Švýcarsku

7. 6. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
V rubrice Dokumenty vám přinášíme překlad tří citací ze zahraničních zákonů, které stanovují, jaké předpoklady musí splňovat uchazeč o výkon lékařské profese v SRN, Rakousku a Švýcarsku, resp. v kterých vymezených situacích správní úřad výkon povolání nepovolí či výslovně nesmí povolit...


V rubrice Dokumenty vám přinášíme překlad tří citací ze zahraničních zákonů, které stanovují, jaké předpoklady musí splňovat uchazeč o výkon lékařské profese v SRN, Rakousku a Švýcarsku, resp. v kterých vymezených situacích správní úřad výkon povolání nepovolí či výslovně nesmí povolit.

Jak z jednotlivých citací vyplývá, v západních zemích jsou poněkud přísnější pravidla než u nás. Lékař tam totiž musí prokázat nejen čistý trestní rejstřík, ale musí mít rovněž „dobré jméno“ či „být důvěryhodným“. Znamená to například povinnost plnit předpisy, plnit profesní povinnosti, nedopustit se žádných mravních prohřešků vůči pacientům apod.

Všechny tři dokumenty jsou k dispozici volně ke stažení. Vaše případné komentáře k těmto citacím zákonů si rádi přečteme na adrese zdnonline@sanomamag-praha.cz.

(red), www.Zdravi.Euro.cz, 7.6.2004

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?