Pracovní vypětí ze mne udělalo workoholika

12. 5. 2009 9:50
přidejte názor
Autor: Redakce
"Zdravotnictví je absolutně nejtěžší resort, který je. Každý mu rozumí, každý byl někdy u doktora. Přeji Daně Juráskové pevné nervy a dobré duševní zdraví. Není to vůbec jednoduché," říká v rozhovoru bývalá ministryně zdravotnictví Daniela Filipiová (ODS)...


BÝVALÁ MINISTRYNĚ ZDRAVOTNICTVÍ DANIELA FILIPIOVÁ (ODS):

Nastupující ministryně zdravotnictví Dana Jurásková to bude mít, podle vás, v nové vládě, která má časově omezený mandát, jednoduché, nebo složité?

Rozhodně složité. Zdravotnictví je absolutně nejtěžší resort, který je. Každý mu rozumí, každý byl někdy u doktora. Přeji jí pevné nervy a dobré duševní zdraví. Není to vůbec jednoduché.

A co vy si odnášíte ze sto dní ve funkci ministryně?

Obrovskou zkušenost. Budu z toho čerpat ještě hodně dlouho. Bude mi docházet, co všechno jsem těmito sty dny získala. Je to zkušenost k nezaplacení.

A oddychnete si?

Jsem ve stavu, že mám pocit, že bych stále měla něco dělat. A momentálně nic není. Jsem z toho nervózní.

Takže vám práce bude chybět?

Svým způsobem ano. Musím si honem najít něco dalšího. Pracovní vypětí, někdy i dvanáctihodinové i déle denně, ze mne udělalo trošku workoholika.

A budete působit třeba jako poradkyně paní ministryně Juráskové?

Na to nemohu odpovědět. To je otázka pro ni.

A když vás osloví?

Tak budu jedině ráda.

*

Poznámka: Ministryně Jurásková na otázku Práva, zda se Filipiová stane její poradkyní, řekla: „Jsme s paní Filipiovou, a já jí za to moc děkuji, domluveny na úzké komunikaci. Myslím, že status poradce není nutný. Jsme v podstatě přítelkyně, dobře se známe, takže v komunikaci problém nebude.“

**Václav Pergl, Právo

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?