Praha 1 odvolala šéfa Nemocnice Na Františku

30. 3. 2009 9:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Mluvčí městské části Alexandr Koráb odvolání ČTK potvrdil, důvodem jsou prý nedostatky v hospodaření nemocnice. Jokl na pozici ředitele nemocnice skončí 31. března, odvolala ho pondělní rada první městské části. Řízením byla dočasně pověřena zástupkyně ředitele Alena Hanilcová...


Praha 1 odvolala šéfa Nemocnice Na Františku Ivo Jokla. Informoval o tom internetový server Týden.cz.

Radním se nelíbily výsledky hospodaření nemocnice za rok 2008. Rada je proto odmítla schválit a zároveň se rozhodla odvolat ředitele nemocnice. Přesné důvody, proč se vedení radnice výsledky hospodaření nelíbily, ale nejsou zcela jasné.

Rozhodnutí rady, ve kterém se píše, že rada neschvaluje výsledek hospodaření nemocnice za účetní období 2008 s hospodářským výsledkem 248.066 korun, se totiž odvolává na přílohu, která je podle Korába neveřejná. Nové výběrové řízení chce Praha 1 vyhlásit na svém dalším zasedání v pondělí.

Nemocnici Na Františku na rozdíl od většiny pražských nemocnic zřizuje první městská část. Její zastupitelstvo loni v říjnu oddělilo od nemocnice polikliniku v Palackého ulici. Transakci kritizovali někteří opoziční zastupitelé, obávali se o zachování garance lékařské péče pro obyvatele Prahy 1. Podle starosty Petra Hejmy (ODS) měla transakce vést ke zlepšení hospodaření.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?