Praha 1 vypíše výběrové řízení na šéfa Nemocnice Na Františku

31. 3. 2009 8:09
přidejte názor
Autor: Redakce
Praha 1 vypíše výběrové řízení na šéfa Nemocnice Na Františku. Rozhodla o tom dnes rada první městské části. Zároveň ustavila komisi, která vypsání výběrového řízení připraví. Podle mluvčího městské části Praha 1 Alexandra Korába přesný termín ještě není stanoven...


Ředitele nemocnice Ivo Jokla městská rada odvolala minulý týden kvůli nedostatkům v hospodaření nemocnice.

Jokl na pozici ředitele nemocnice skončí v úterý, do té doby ho dočasně nahradí jeho zástupkyně Alena Hanilcová. Radním se nelíbily výsledky hospodaření nemocnice za rok 2008. Rada je proto odmítla schválit a zároveň se rozhodla odvolat ředitele nemocnice.

Přesné důvody, proč se vedení radnice výsledky hospodaření nelíbily, ale nejsou zcela jasné. Rozhodnutí rady, ve kterém se píše, že rada neschvaluje výsledek hospodaření nemocnice za účetní období 2008 s hospodářským výsledkem 248.066 korun, se totiž odvolává na přílohu, která je podle Korába neveřejná. O výsledcích hospodaření by podle Korába měla rada jednat znovu 20. dubna.

Opozice odvolání ředitele nemocnice považuje za důležitý krok a nelíbí se jí, že s ní radnice odvolání neprodiskutovala. „Jsem udivena, že taková věc neprošla zdravotní komisí,“ řekla zastupitelka Kateřina Klasnová ze strany Věci veřejné.

Nemocnici Na Františku na rozdíl od většiny pražských nemocnic zřizuje první městská část. Její zastupitelstvo loni v říjnu oddělilo od nemocnice polikliniku v Palackého ulici. Transakci kritizovali někteří opoziční zastupitelé, obávali se o zachování garance lékařské péče pro obyvatele Prahy 1. Podle starosty Petra Hejmy (ODS) měla transakce vést ke zlepšení hospodaření.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?