Praha příští rok o dva miliony navýší příspěvky na pohotovost

18. 11. 2016 8:29
přidejte názor
Autor: Redakce
Praha příští rok zvýší o dva miliony korun příspěvky na zdravotnické pohotovosti. Celkem tak za ně zaplatí 22,5 milionu korun. Navýšení schválili pražští radní. Pohotovosti jsou v šesti pražských nemocnicích, loni ošetřily skoro 150.000 pacientů.


Radní pro zdravotnictví Radek Lacko (ANO) chce jednat se Středočeským krajem, aby na pohotovosti přispíval, protože je využívají i jeho obyvatelé.

„V průběhu léta jsme navštívili všechna pracoviště a ptali jsme se lékařů a ředitelů, jaké mají potřeby,“ uvedl. Z návštěvy vyplynula nutnost modernizace lékařského vybavení a finanční motivace lékařů, řekl Lacko.

Pohotovosti zažívají velký růst počtu pacientů, třetinu tvoří lidé z okolí Prahy. Na jednání výboru pro zdravotnictví Lacko řekl, že o tom chce jednat s budoucí středočeskou hejtmankou Jaroslavou Jermanovou, která je také z hnutí ANO.

Pohotovostní zdravotnickou službu v Praze zajišťuje sedm nemocnic. Jde o Fakultní nemocnici Motol a Královské Vinohrady, Nemocnici Na Bulovce, Thomayerovu nemocnici, Všeobecnou fakultní nemocnici, Ústřední vojenskou nemocnici Praha a Městskou polikliniku Praha. Nejvytíženější je s náskokem Motol následovaný Thomayerovou nemocnicí. Kromě dotace z magistrátu hradí jejich provoz pojišťovny.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?