Přednosta rezignoval

19. 2. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Přednosta klatovského okresního úřadu Ivan Petrů podle očekávání rezignoval. Vaz mu zlomila kauza kolem výběrového řízení na ředitele místní nemocnice...


Klatovy - Na svou funkci přednosty Okresního úřadu v Klatovech rezignoval Ivan Petrů. Včera to potvrdil Jiří Hájek, mluvčí ministerstva vnitra.

„Ve čtvrtek jsme obdrželi oficiální dopis, jímž nám přednosta klatovského okresního úřadu oznámil svou rezignaci k následujícímu dni, tedy pátku 15. února,“ řekl Hájek.

Tento krok dnes už bývalého přednosty nebyl pro obyvatele okresu ničím, co by alespoň částečně nečekali. O okresní úřad a jeho šéfa se totiž od loňského září zajímal ministr vnitra Stanislav Gross, poté, co byl jeho úřadu ministerstvem zdravotnictví postoupen případ výběrového řízení na ředitele Nemocnice s poliklinikou v Klatovech. Člen Poslanecké sněmovny, Klatovan Milan Ekert, požádal ministra zdravotnictví o přešetření jeho okolností a se stejným požadavkem se na Bohumila Fišera obrátil i klatovský Lékařský odborový klub. Fišer krátce poté konstatoval, že konkurs neproběhl v souladu s příslušnou vyhláškou, a celou kauzu postoupil vnitru. Gross koncem listopadu prohlásil, že zvažuje přednostovo odvolání. S Petrů se sešel v lednu.

„Vzhledem k tomu, že Petrů odstoupil sám, nebude se ministerstvo vyjadřovat k jeho důvodům. Mohu jen potvrdit, že v rozhodnutí bývalého přednosty nepochybně sehrála důležitou roli schůzka s panem ministrem,“ konstatoval Hájek. Dodal, že vnitro bude o situaci informovat vládu. Pak prý co nejrychleji vyhlásí výběrové řízení na nového přednostu. Vedení okresu se prozatím ujal Petrův dosavadní zástupce Zbyněk Weber.

IVANA HARANTOVÁ, Plzeňský deník, 19.2.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?