Předsedou představenstva nemocnice Náchod je Zbyněk Chotěborský

3. 11. 2014 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Předsedou představenstva Oblastní nemocnice Náchod se k 1. listopadu stal Zbyněk Chotěborský, který dříve pracoval jako ekonomický náměstek v pražské Všeobecné fakultní nemocnici. Chotěborského do funkce doporučila výběrová komise ze sedmi uchazečů.


ČTK o tom informovala mluvčí náchodské nemocnice Hana Voborníková.

„Jeho zkušenosti v ekonomické sféře i manažerské dovednosti jsou dokladem kompetentnosti vést takto velkou společnost, jakou bezpochyby Oblastní nemocnice Náchod je,“ uvedl předseda představenstva Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje Jiří Skřivánek.

Chotěborský uvedl, že ačkoliv se většina nemocnic nyní nachází v nelehké finanční situaci, není péče o pacienta spojena jen s ekonomickou stránkou. „Klienti se musí v nemocnici cítit bezpečně, musí mít důvěru v nabízenou péči a v personál, který o ně pečuje. Proto si myslím, že zlepšování vzájemné komunikace je z dalších důležitých cílů mého působení v náchodské nemocnici,“ uvedl Chotěborský.

Zdravotnický holding, který v hradeckém kraji řídí krajské zdravotnictví, Chotěborského ustavil na omezenou dobu do čela náchodské nemocnice už od 1. července. Výběr manažera bez konkurzu kritizovali někteří koaliční zastupitelé z ČSSD a KSČM. Následně kraj vyhlásil na funkci výběrové řízení. Chotěborský v čele nemocnice nahradil Miroslava Vávru, který řídí nemocnici ve Dvoře Králové nad Labem.

Oblastní nemocnice v Náchodě pod kterou spadá také nemocnice v Rychnově nad Kněžnou, je největší krajskou nemocnicí. Z minulých let má kumulovanou ztrátu 270 milionů korun, kraj v červnu uvolnil 50 milionů korun na částečné oddlužení.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?