Případ nelegálních obchodů s hypnotiky projedná odvolací soud

20. 3. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Pražský vrchní soud dnes v odvolacím řízení projedná případ nelegálních obchodů s léky na spaní. Obžaloba z nich viní čtyři lidi...


PRAHA - Srpnový rozsudek městského soudu poslal dva muže a ženu do vězení na šest a sedm let, čtvrté

obžalované uložil podmíněný trest. Té vrchní soud trest potvrdil již v lednu.

Léky rohypnol a diazepam zřejmě končily mezi skandinávským narkomany. Majitelce lékárny v pražském Braníku Haně Vagnerové soud vyměřil šest let vězení, stejně jako lékaři Petru Votrubovi, který od ní léky odebíral. Štefan Majerník má podle rozsudku strávit za mřížemi sedm let.

Pracovnice lékárny Jitka Hulíková, která zprostředkovala kontakt mezi Vagnerovou a Votrubou, dostala podmíněný dvouletý trest s odkladem na čtyři roky. Tři obžalovaní mají také zaplatit pokuty: Vagnerová 1,3 milionu korun, Votruba a Hulíková 200 tisíc korun.

Proti rozsudku se odvolalo státní zastupitelství, jež pokládá tresty za příliš mírné. S výjimkou Hulíkové se odvolali také obžalovaní. Vrchní soud měl rozsudek přezkoumat již dvakrát, kvůli nemoci Vagnerové však jednání odročil.

Kauza, úředně označovaná jako Vagnerová a spol., je prvním případem drogového trestného činu, jenž byl odhalen mezi lidmi, kteří mají legální přístup k lékům.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?