Připravují smlouvy k prodeji polikliniky

10. 10. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Zřejmě až noví zastupitelé, vzešlí z listopadových komunálních voleb, dořeší ve Stříbře na Tachovsku problematiku tamní polikliniky. Současní komunální poslanci odsouhlasili už v minulosti její prodej...


Stříbro - Objekt si chce koupit obchodní společnost místních lékařů. V současné době se připravují potřebné podklady.

„Pracuje se především na přesném znění smluv, nutných ke konečnému uzavření celé záležitosti. Podle všeho ještě nebudou k dispozici při posledním jednání současného zastupitelstva, které se koná za dva týdny,“ informoval včera starosta Petr Bursík.

Město před časem rozhodlo alespoň o některých úpravách v organizaci polikliniky. Od ní se například zcela oddělí pečovatelská služba a stane se součástí aparátu městského úřadu.

„Poliklinika v každém případě funguje beze změn dále. Termíny konečného prodeje však stále nemohu přesně říci,“ vysvětlil starosta.

Hlavním důvodem, proč se chtějí Stříbrští budovy zbavit, je potřeba investic do ní. Objekt není v příliš dobrém stavu. Po opravách nutně volá například střecha. Lékaři coby budoucí majitelé slibují modernizaci objektu a především zachování zdravotnických služeb. Podle představitelů města jsou toho dostatečnou zárukou. V poliklinice musí být i po prodeji zachován přesný rozsah služeb, stanovený ministerstvem zdravotnictví. Pracovišť však bude podle slibů budoucích majitelů daleko více. Společnost lékařů za budovu zaplatí osm milionů korun, což je přesně polovina z odhadní ceny.

PETRA MAŘÍKOVÁ, Plzeňský deník, 10.10.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?