Přístup do nemocnice se zpřísní a nebude zdarma

3. 7. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Zabránit nočnímu parkování cizích automobilů v areálu Okresní nemocnice v Chebu mají od příštího měsíce nové úpravy chystané ředitelem Milanem Buršou. Ve vzduchu visí i uzavření areálu pro pěší...


Cheb -

„Do nemocnice má dosud možnost vjet vozem každý. Od prvního srpna k tomu bude nutná povolenka, kterou zájemci získají u hlídací služby u vchodu,“ vysvětluje pro náš list Burša. Za povolení ke krátkodobému parkování automobilu v objektu budou ovšem návštěvy platit. Za jednu hodinu uhradí asi deset korun.

„Pacienti dojíždějící na onkologické oddělení ale za vjezd do areálu nemocnice nemusí platit nic i nadále,“ pokračuje. „Také pro naše zaměstnance, kteří své vozy parkují v areálu, máme připravené permanentky.“

Ředitel uvažuje také o zpřísnění vstupu do areálu pro pěší. Zadním vchodem, který není nijak hlídaný, se sem totiž dostávají i občané v podroušeném stavu. Někteří lidé také rádi využívají nemocniční park k vyvenčení svých psů.

„Jestli to bude pokračovat, uzavřeme objekt pro pěší. Když jsou lidé neukáznění, tak co máme dělat,“ dodává Burša.

V současné době může do areálu zdravotnického zařízení vjet vozidlem každý, kdo službě u vchodu nahlásí účel vjezdu. Ten ovšem musí souviset s nemocnicí.

Někteří občané se připravované změny obávají. „Chystané zpřísnění vstupu do areálu nemocnice se mi opravdu moc nelíbí,“ potvrzuje Marie Babická z Františkových Lázní. „Mám problémy s páteří a musím sem docházet docela často. Až budu důvod vysvětlovat hlídací službě, jen mě to zdrží,“ doplňuje.

IVANA SUCHÁNKOVÁ, Plzeňský deník, 3.7.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?