Prohlášení bývalých neurologů k postupu vedení ON Kladno, a.s.

21. 3. 2011 8:34
přidejte názor
Autor: Redakce
"V předcházejícím týdnu na svoji funkci rezignoval primář Elis, čímž byl splněn jediný požadavek neurologů, kteří nestáhli své výpovědi a ukončili pracovní poměr," píše se v prohlášení.


Neurologické oddělení kladenské nemocnice do nedávné doby poskytovalo zdravotní péči na odborné úrovni současných poznatků lékařské vědy a to pacientům se širokým spektrem onemocnění, ať už se jednalo o mozkové příhody, epilepsii, myastenii gravis, záněty centrálního či periferního nervového systému a další. V minulém roce dokonce získalo statut iktového centra.

V předcházejícím týdnu na svoji funkci rezignoval primář Elis, čímž byl splněn jediný požadavek neurologů, kteří nestáhli své výpovědi a ukončili pracovní poměr.

Bohužel, díky protrahované a často lživé kampani ze strany nejvyššího vedení nemocnice došlo k tomu, že již ne všichni odejivší neurologové o práci v kladenské nemocnici nadále stojí.

Navíc ani nikdo z těchto bývalých zaměstnanců přes zjevně kritickou personální situaci na neurologickém oddělení s reálnou hrozbou jeho uzavření nebyl osloven vedením nemocnice ohledně možnosti návratu.

Paní ředitelka Pancová aktuálně řeší situaci naprosto nepřijatelným a silovým přesunutím zodpovědnosti za akutní neurologické stavy na interní oddělení, což je z odborného hlediska, při vší úctě ke kolegům z interního oddělení, jasnou degradací neurologické péče.

Od tohoto jednání se distancujeme a současně se předem ohrazujeme proti případným budoucím obviněním ze zodpovědnosti za stav neurologické péče v kladenské nemocnici, která leží plně na bedrech managementu. Další vývoj situace a postup vedení nemocnice již nadále nebudeme komentovat.

V Kladně, 18.3.2011

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?