Projekt „Dar“

28. 4. 2000 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce


Redakce časopisu Praktická žena se v čísle 2/2000 obrátila na své čtenářky s výzvou, aby při výrobě obrázku nebo hračky pro své dítě nebo dítě příbuzných vyrobily alespoň jeden kousek navíc. Tyto předměty by pak prostřednictvím redakce, anebo přímým kontaktem výrobce se zdravotnickými pracovníky, byly předány vytipovaným dětským lůžkovým oddělením nemocnic. Bez vynaložení mimořádných nákladů by tak zařízení zapojená do projektu „DAR“ (ale i jiná, která by měla zájem) mohla zkrášlit prostředí, v němž malí pacienti musejí mnohdy trávit dlouhé dny i týdny, event. by mohla některé z hraček dětem rozdat.

V mimořádném velikonočním vydání Praktické ženy se proto objevila řada tipů a návodů na výrobu obrázků, koláží a šitých a pletených hraček inspirovaných přírodou a cirkusovým prostředím.

V současné době jsou pro nemocné děti připraveny malované obrázky a koláže, papírová panenka, šité slepice a panenky, pletený králíček, sada šitých králíčků atp. Všechny předměty jsou zhotoveny z „pracích“, tedy snadno udržovatelných materiálů, které jsou - zvláště pro nemocniční prostředí - nejvhodnější.

Výzva

V průběhu letošního roku bude časopis přinášet další tipy na dárky pro nemocné děti. Navíc se chystá formou soutěže vyzvat čtenářky Praktické ženy ke zhotovení kojeneckých bačkůrek, kabátků a čepiček. Toto oblečení by v závěru akce bylo předáno dětským a kojeneckým oddělením a zařízením, která by o ně projevila zájem.

Máte-li další nápady, jak bychom my anebo naše čtenářky a spolupracovníci mohli pomoci, dejte nám prosím vědět na adresu redakce: Praktická žena, Malá Štěpánská 17, 120 79 Praha 2.

Hana Horká,

šéfredaktorka časopisu

Praktická žena

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?