Propuštění v KZ prý bude záležet na požadavcích ministerstva

5. 4. 2011 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Krajská zdravotní (KZ) zatím nebude ve svých pěti nemocnicích v Ústeckém kraji propouštět střední zdravotnický personál.


O tom, zda, kdy a kolik lidí bude třeba propustit, rozhodne až požadavek ministerstva zdravotnictví na rušení akutních lůžek v nemocnicích, řekl předseda představenstva KZ Petr Benda. Zatím prý nemocnice žádný takový požadavek nemá.

MfD informovala, že do léta chce KZ propustit 150 lidí a to hlavně v Mostě. Podle Bendy se zatím jen nemocnice připravuje na avizované kroky ministerstva a plánuje vše s primáři oddělení. Zatím prý žádná lůžka rušit nechystá, a proto nebude třeba propustit ani personál.

Benda uvedl, že podle posledních vyjádření ministerstva se KZ pokusila vyčíslit, kolik by musela zrušit lůžek. Uvedl, že by jich bylo 420 až 450, což je prý velmi vysoké číslo.

Pokud by se to opravdu stalo, znamenalo by to údajně vážné narušení zdravotní péče k regionu a dlouhé čekací doby na plánované výkony. Nemocnice disponuje 3378 lůžky a podle Bendy jsou v současnosti plně vytížená.

Stoprocentním vlastníkem KZ je Ústecký kraj. Firma nyní zaměstnává asi 6300 lidí, z toho zdravotních sester je zatím 2800 a lékařů 820. Nemocnice má v Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě, Chomutově a Děčíně.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?