Protestující doktoři: O všechny pacienty se i v úterý postaráme

31. 3. 2011 7:40
přidejte názor
Autor: Redakce
Situace v boleslavské nemocnici se vyhrocuje, lékaři tlačí kraj na zveřejnění okolností zakázky dostavby interny.


Doktoři v Klaudiánově nemocnici v Mladé Boleslavi a s nimi i velká část zdravotních sester a dalšího personálu přeruší příští týden v úterý na půl hodiny práci.

Dohodli se na tom zástupci zaměstnanců na středeční mimořádné schůzi. Odboráři to nicméně nechtějí nazývat stávkou.

„Nejde o stávku, chceme jen přinutit vedení kraje, aby zcela vysvětlilo všechny otázky kolem zakázky na dostavbu nemocnice a jejího financování a také, aby se začal řešit tristní stav hospodaření Klaudiánovy nemocnice,“ řekl Deníku šéf lékařských odborů Radek Langer.

Podle něho by zaměstnanci mohli k protestu využít zákonem danou půlhodinovou pauzu. Kdo bude moci, má se podle odborářů dostavit na úterní slavnostní poklepání dostavby nemocnice za přítomnosti hejtmana Davida Ratha.

„Dorazíme nejspíš s transparenty užít si tu slávu,“ podotkl Langer. Zdůraznil však, že o pacienty bude postaráno. „Operace samozřejmě nepřerušíme,“ řekl šéf odborů. Ambulance podle něho budou ošetřovat o půl hodiny déle, aby se v každém případě dostalo na objednané pacienty.

Jaká bude účast, zatím není jasné. „Záleží na rozhodnutí konkrétního oddělení, mohu ale říci, že v současnosti je personál nemocnice, lékaři i sestry nejjednotnější, jak kdy vůbec byl,“ říká Langer.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?