První demonstrace lidí s handicapem

30. 6. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Historicky první demonstrace občanů se zdravotním postižením, rodičů zdravotně postižených dětí a jejich přátel se uskuteční v pondělí 30. června od 10.30 hodin před Úřadem vlády České republiky v Praze...


Pardubice -

„Lidé s handicapem však nemusí jezdit až do Prahy. Naprosto stačí, když přijdou podpořit naše společné požadavky toto pondělí mezi 9. a 10. hodinou před Krajský úřad a Magistrát města Pardubic,“ řekla nám včera ředitelka Speciální školy Svítání v Pardubicích Miluše Horská.

Podle jejích slov už svou účastí na demonstraci mohou lidé významně ovlivnit váhu hlasu zdravotně postižených při jednáních, která budou následovat v nejbližších dnech.


Sociální služby: jedna reforma blokuje jinou

„Je to jedinečná příležitost, jak zviditelnit naše oprávněné požadavky na důstojný život ve společnosti. Zároveň pak i šance upozornit na přetrvávající projevy diskriminace z důvodu zdravotního postižení a dlouhodobé neřešení problémů v oblasti sociálních služeb a jejich financování,“ doplnil Jaromír Krpálek z České abilympijské asociace V Pardubicích.

Dodejme, že pořadatelem těchto akcí je Národní rada zdravotně postižených v ČR a konkrétně v Pardubicích iniciátorkou Česká abilympijská asociace.

Pardubické noviny, 28.06.2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?