První den ve funkci radního? Jednání s ředitelem úřadu

20. 12. 2011 8:17
přidejte názor
Autor: Redakce
Ne příliš často se stává, že by nově zvolený krajský radní měl své odpůrce i ve vlastní straně. Nový krajský radní zodpovědný za zdravotnictví Martin Netolický se ale bude muset vyrovnat s tím, že s jeho jmenováním někteří členové ČSSD nesouhlasili.


Odvolání dosavadní radní Markéty Tauberové jim totiž přišlo jako účelové.

Co bylo vaším prvním krokem ve funkci radního?

První, co jsem udělal, bylo, že jsem se setkal s ředitelem krajského úřadu Jaroslavem Folprechtem. Naplánovali jsme první organizační změny s účinností od 1. ledna 2012. Nejedná se ovšem o žádné zásadní změny, neplánujeme například žádné personální změny. Naším cílem je hlavně zefektivnění činnosti.

Hejtman Pardubického kraje Radko Martínek byl nespokojen s pracovním nasazením Markéty Tauberové. Co budete chtít zlepšit?

Měli bychom hlavně zlepšit kontrolní a analytickou činnost. Své představy si ujasním po schůzi s řediteli všech příspěvkových organizací ve zdravotnictví, abych zjistil jejich problémy. Zároveň bych je chtěl seznámit se svými plány.

Někteří kolegové z ČSSD vám vyčítali, že nemáte v oboru zdravotnictví žádné zkušenosti. Cítíte to jako handicap?

Krajský radní je především manažerská funkce. Politiku kraje pak musí realizovat úředníci. Chování svých kolegů nechci blíže komentovat. Ani jeden z nich nesedí v krajském zastupitelstvu a jejich zájem o celou věc je zřejmý z toho, že se ani nedostavili na čtvrteční zasedání krajského zastupitelstva, které o odvolání radní Tauberové jednalo.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?