Působení české polní nemocnice v Afghánistánu

27. 5. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Nejvyšší velitel celé mírové mise, britský generál John McColl, doslova prohlásil, že něco tak rozsáhlého, komplexního a moderního vůbec nečekal. Nadšen byl především dokonale vybavenými operačními sály, zubařskou ordinací...


Moderátor (Petr Vavrouška):

Česká armáda se rozletěla v posledních měsících do světa. Naše jednotky jsou už delší dobu na Balkáně, ale nové také v Kuvajtu a v Afghánistánu. Čeští vojenští lékaři v Kábulu mají od začátku týdne na starosti veškerou péči o příslušníky mezinárodních mírových sil. Jejich šestá polní nemocnice se stala hlavním zdravotnickým zařízením. Kromě vojáků se v ní léčí i afghánští obyvatelé. Za těmi vyjíždějí čeští lékaři i do terénu. Slavnostního otevření české nemocnice se zúčastnil i nejvyšší velitel celé mírové mise, britský generál John McColl. Byla u toho i spolupracovnice Radiožurnálu z agentury Epicentrum Petra Procházková.

V rozhovoru pro Radiožurnál doslova prohlásil, že něco tak rozsáhlého, komplexního a moderního vůbec nečekal. Nadšen byl především dokonale vybavenými operačními sály, zubařskou ordinací a očním oddělením. Potvrdil, že doposud mezinárodní jednotky neměly k dispozici tak perfektní zdravotnické zařízení. Ocenil také, že velitel šesté polní nemocnice plukovník Jindřich Sitta perfektně zorganizoval léčení afghánských občanů a že nemocnice nebude určena jen cizincům.

Petr Vavrouška, Petra Procházková, Radiožurnál - relace Týden ve světě, 26.5.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?