Radní budou rozhodovat o nemocniční ubytovně

8. 8. 2012 7:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Vedení litoměřické nemocnice pošle do rady města návrhy, jak naložit s budovami ubytovny lékařů a sester či staré interny.


Na radu města Litoměřice míří návrh nového vedení nemocnice. Ten má přehodnotit dosavadní využití některých objektů tohoto městského zdravotnického zařízení. Správní rada složená ze současné ředitelky Stanislavy Pánové, bývalého ředitele a městského zastupitele Leoše Vysoudila (ODS) a městského radního Vladimíra Kestřánka (ČSSD) chce, aby budovy současné ubytovny lékařů a sester a bývalé interny získaly nové nájemce.

Mezi řadovými zaměstnanci nemocnice tato informace vyvolala obavy, aby nemocnice nebyla postupně privatizovaná. Podle ředitelky Pánové osloví nemocnice jako první starostu a radu města, v jehož majetku budovy jsou. Město Litoměřice je získalo před lety prostřednictvím Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) od státu.

„Vedení nemocnice nyní požádá město o vyjádření se k možnostem jejich využití některou z organizací, zřízenou městem. Mohly by to být organizace, které provozují veřejně prospěšnou činnost na úseku sociálních nebo humanitárních služeb, při vzdělávání či podpoře vědecké činnosti,“ uvedla ředitelka Stanislava Pánová.

Pokud by město o využití budov nemělo zájem, zahájí nemocnice podle Pánové jednání s ÚZSVM. „Chceme jednat o možném dalším pronájmu s cílem získat finanční prostředky pro naši nemocnici. V žádném případě se ale nejednalo a nejedná o prodej nemovitostí,“ zdůraznila Pánová. Právě události kolem městské nemocnice rozhoupaly doteď poklidnou politickou scénu v Litoměřicích.

Pánová na své první tiskové konferenci začátkem června naznačila, že kvůli hospodaření nemocnice musí nový management provádět výrazné změny. „Jako první se zaměřím na ekonomiku provozu. Budu hledat rezervy ve všech oblastech jak spotřeby, tak i organizace zdravotní péče. Ale aby neutrpěla její kvalita. Myslím si, že rezervy, kde lze optimalizovat, tady jsou.“

O dalším způsobu využití nemocničních objektů rozhodne nová sestava městských radních. Bude to bez Hassana Meziana, který rezignoval na post radního po odvolání z dozorčí rady.


Odpověď

„V článku, který byl uveřejněn dne 3.7.2012 byly v článku „Pánová: Pacienti, mlčte!“ uveřejněny informace, které se nezakládaly na pravdě. Paní doktorka Pánová ukončila svou činnost na Ministerstvu zdravotnictví nikoli na základě výpovědi zaměstnavatele, ale po vzájemné dohodě a její pozice ředitelky odboru zdravotní péče nemohla být zrušena, protože ji v té době již nezastávala.

Citovaný odbor zdravotní péče byl v souvislosti s přípravou zákona číslo 372/2011 Sb. o zdravotních službách přejmenován na odbor zdravotních služeb z důvodu sjednocení pojmosloví a do jeho vedení byla jmenována jiná pracovnice ministerstva na doporučení MUDr. Pánové. Ta již v té době vykonávala funkci Vrchní ředitelky úseku pro strategii a řízení zdravotní péče.“ MUDr. Stanislava Pánová


„Vedení nemocnice nyní požádá město o vyjádření se k možnostem jejich využití některou z organizací, zřízenou městem,“ řekla S. Pánová

„Chceme jednat o možném dalším pronájmu s cílem získat finanční prostředky pro naši nemocnici. V žádném případě se ale nejednalo a nejedná o prodej nemovitostí,“ řekla ředitelka litoměřické nemocnice Stanislava Pánová

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?