Radnice v Lanškrouně se vrací k myšlence opravit polikliniku

10. 4. 2015 8:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Radnice v Lanškrouně se vrací k myšlence opravit nevyhovující budovu polikliniky. Dva investoři, kteří v předchozích letech plánovali postavit pro ordinace nový objekt, od svých záměrů upustili. Město nyní zjišťuje podmínky rekonstrukce a zájem lékařů, řekl ČTK místostarosta Bohumil Bernášek (ČSSD).


„Podle posouzení odborné firmy je reálné polikliniku opravit. Chceme nechat zpracovat studii využitelnosti a oslovujeme lékaře, aby deklarovali svůj zájem a zpřesnili své požadavky na budoucí prostory,“ uvedl Bernášek.

Poliklinika byla postavena na konci 19. století a původně sloužila jako banka. Pacientům ani lékařům nenabízí potřebné moderní zázemí, v současnosti je v ní 12 ordinací, rentgenologické pracoviště a laboratoř. Podle Bernáška bude nutné přistavět v přízemí další prostory. Objekt patří městu, které již zadalo statický průzkum. Pokud se zúčastněné strany dohodnou, měla by být do konce roku hotová projektová dokumentace.

V roce 2010 město souhlasilo s tím, že společnost Vektor Invest postaví zdravotnické středisko v ulici Svatopluka Čecha naproti poliklinice. Po čtyřech letech investor své plány zrušil a nechal si vrátit více než milion korun za pozemky. Patrový objekt by zastínil na většinu dne ostatní bytové domy a také lékaři byli proti kvůli navrhovaným vysokým cenám ordinací. Zastupitelé později rozhodli, že prodají společnosti Energetik 2 místního podnikatele Pavla Formánka pozemky po bývalé tržnici ve středu města. Letos v únoru však investor oznámil, že polikliniku stavět nebude. Opět se nedohodl s lékaři, kteří by budovu měli využívat.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?