Rakovník: Obnovení zubní pohotovosti je o něco blíže

27. 3. 2010 9:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Tolik očekávané znovuobnovení zubní pohotovosti v Rakovníku je zase o nějaký ten krůček blíže realitě. Občané by tak v nejbližších měsících nemuseli jezdit s bolavými zuby o víkendu až do "vzdáleného" Kladna, ale pouze do Rakovníka.


První schůzka, kde se sešli zástupci stomatologické komory v Rakovníku s mluvčím Danielem Hvězdou, senátor Marcel Chládek a ředitel krajské záchranné služby Martin Houdek, byla prvním krokem k znovuobnovení zubní pohotovosti.
I když ke konkrétní dohodě nedošlo, považuje Chládek toto jednání za úspěšné.
„Beru to jako první výkop a mám z jednání dobrý pocit,“ řekl Deníku Chládek. Ten dále sdělil, že jednání se neslo ve vstřícném duchu z obou stran.
Zubaři prostřednictvím Daniela Hvězdy seznámili senátora se svými finančními podmínkami, ten jim na oplátku sdělil podmínky kraje.
„Nastínil jsem zubařům podmínky i to, že kraj je ochoten obnovení zubní pohotovosti zafinancovat,“ konkretizoval Marcel Chládek. Ten se dále nechal slyšet, že pro začátek by byl model víkendové zubní pohotovosti podobnýtomulékarnickému.
„Vše je ale otázka ještě dalších jednání. Příští týden se sejdu s ředitelem rakovnické nemocnice J. Burešem. Umístit zubní pohotovost do prostor nemocnice je jednou z variant.
Dokonce je kraj ochoten zafinancovat pořízení zubařského křesla, na němž se provádějí složité zubní operace iv plné narkóze,“ řekl Chládek.
Schůzka jednotlivých zástupců přinesla i jeden podstatný návrh ohledně provozní doby pohotovosti, a to především ze strany rakovnickýchstomatologů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?