Rathovo trápení pacientů

26. 4. 2010 8:41
přidejte názor
Autor: Redakce
Nepřejeme vám nic zlého, ale zkuste si představit, že se probíráte po operaci. A v tom slyšíte Davida Ratha, kterak gratuluje jakémusi sbormistrovi po koncertě a vede k tomu politické řeči. Pokračování blbého narkotizačního snu? Kdepak.


Předvolební realita ve středočeských nemocnicích, které Rath oblažil videem se svou maličkostí. Což se nebezpečně blíží zneužití státních financí za účelem trápení nebohých pacientů.

Pan hejtman to samozřejmě vidí jinak: „Voliči nás zvolili do čela kraje, tak je informujeme o svých postojích.“ Tečka a písek na to.

Rath se zjevně netrápí tím, že v nemocnicích leží i pacienti, které postoje pana Ratha upřímně nezajímají. A když už, chtěli by za peníze, jež odevzdávají státu, třeba vědět, co si o Rathových názorech myslí krajská opozice.

V parazitování politiků na veřejných penězích samozřejmě není David Rath první vlaštovkou. Stačí se podívat do novin, financovaných z peněz radnic. Zpravidla tam najdeme jen budovatelské úpěchy primátorů, starostů a jejich partají.

Nebo vzpomeňme na vládou placené inzeráty před krajskými volbami, vyjmenovávající úspěchy Topolánkova kabinetu, jak je viděla ODS.

Přitom parlamentní strany rozhodně netrpí finanční podvýživou. Samy si zvýšily (v rozporu s názorem Ústavního soudu) příspěvek za každý mandát z půl miliónu na 900 tisíc korun.

Dary sponzorů jsou neomezené, hospodaření stran se vymyká kontrole státu. A aby toho nebylo málo, poslanci osvobodili strany od placení darovací daně i daně z příjmů. A to už nemluvíme o korupčních penězích.

Celý komentář si můžete přečíst na serveru Hospodářských novin iHNED.cz nebo ZDE.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?