Ředitel chce veřejnou soutěž

2. 10. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
O vstup do Nemocnice Planá projevilo zájem více subjektů. Ředitel Kamil Kosturik nepřistoupil na návrh ministryně Součkové, aby byl špitál pronajat výhradně FN Plzeň. Takový převod považuje za málo transparentní...


Měl by být podle něj proveden podle zákonných pravidel, aby vyloučil případné podezření na tunelování. Dalším subjektem, který se objevil nově jako zájemce o pronájem, je Horská nemocnice Vrchlabí.

Podmínky pro pronájem jsou stanoveny velmi tvrdé. „Nájemce musí v prvé řadě zaručit formu a velikost okamžité pomoci, kterou poskytne nemocnici pro její zachování,“ uvedl Kosturik. „Dalším bodem bude návrh řešení dluhů nemocnice a zejména zajištění výplat dlužných mezd pracovníkům.“ Subjekty, které do soutěže vstoupí, by měly podat i návrhy, jak chtějí zajistit zdravotní péči občanům regionu a jak se chtějí starat o majetek zařízení, předložit předpokládaný počet pracovních míst. Neměl by chybět návrh nájemného a doby pronájmu.

„Požádám okresní úřad o poskytnutí technické pomoci při přípravě a realizaci soutěže, aby mohla být vzhledem k mimořádné situaci vyhlášena se zkrácenými lhůtami,“ uvedl Kosturik, který chce o spolupráci požádat také krajský úřad. „Například, aby připravil podmínky hodnocení soutěže a navrhl složení hodnotící komise,“ řekl.

Zároveň svolává na 10. října od 10 hodin do zasedací místnosti okresního úřadu tiskovou konferenci. Slibuje, že slovo dostanou všichni zainteresovaní, které zároveň prostřednictvím tisku na schůzku zve. Oznámí na ní všechny zájemce o pronájem a rámcově i jejich nabídky.

MARIE PODZIMKOVÁ, Tachovský deník, 2.10.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?