Ředitel Karlovarské krajské nemocnice März rezignoval

20. 12. 2017 7:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Generální ředitel Karlovarské krajské nemocnice (KKN) Josef März rezignoval. Ve funkci skončí k 1. lednu. März svůj krok zdůvodnil mimo jiné tím, že se chce věnovat své profesi lékaře. Včerejší noviny uvádějí, že podle kuloárních informací je za jeho odchodem i to, že Karlovarský kraj zřejmě nezvýší platy v krajské nemocnici natolik, aby kopírovaly státní tabulky.


März vede KKN, která sdružuje dvě krajské nemocnice v Karlových Varech a Chebu, tři a půl roku. „Rezignaci jsem opravdu podal. Ale rozhodně nějaké nedodržení slibů kraje vůči zdravotníkům není tím hlavním důvodem. Důvodů mám podstatně víc a určitě to není moje reakce na situaci ohledně státních tabulek. Je to možná jeden ze střípků, ale určitě to není tím hlavním,“ řekl deníku März.

Podle krajského radního pro zdravotnictví Jan Bureše (ODS) März svou rezignaci vysvětlil pracovními a osobními důvody. „Žádná neshoda s krajem tak příčinou jeho odchodu není,“ uvedl Bureš. Krajská rada nyní vyhlásí výběrové řízení a řízení nemocnice se do jeho skončení podle Bureše ujme dvoučlenné představenstvo, tedy Jitka Samáková, finanční ředitelka, a David Bracháček, obchodně provozní ředitel.

Bez ředitele je momentálně i Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje, jejíž ředitel Roman Sýkora rovněž ke konci roku odchází.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?