Ředitel nemocnice stále není

22. 8. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Už od března je přednosta dětského oddělení Vojtěch Němeček pověřen okresním úřadem k tomu, aby vedl chrudimskou nemocnici. Ve svém dosavadním postu zřejmě setrvá ještě několik měsíců. Konkurs na ředitele nemocnice byl zrušen...


Už od března je přednosta dětského oddělení Vojtěch Němeček pověřen okresním úřadem k tomu, aby vedl chrudimskou nemocnici. Ve svém dosavadním postu zřejmě setrvá ještě několik měsíců.

Chrudim - Konkurs na ředitele nemocnice byl okresním úřadem zrušen, včera to potvrdil vedoucí referátu zdravotnictví Ladislav Pecháček.

Bývalý ředitel Jiří Pinkas byl ze své funkce odvolán 12. února, řízením nemocnice byl vzápětí pověřen jeho dosavadní zástupce a přednosta dětského oddělení Vojtěch Němeček. Bývalý přednosta Okresního úřadu v Chrudimi Jan Řezníček vyhlásil konkurs na nového ředitele, do něhož se přihlásilo sedm zájemců včetně Vojtěcha Němečka. Výběrové řízení ale bylo nyní zrušeno.

Ušetří peníze i čas

„V polovině července začal platit nový zákon o zrušení okresních úřadů. Vzhledem k tomu, že nemocnice přejde od Nového roku z naší správy pod Pardubický kraj, je podle našeho názoru zbytečné pokračovat ve výběrovém řízení. To už si bude organizovat krajský úřad,“ vysvětluje okresní zdravotní rada Ladislav Pecháček. Zrušení výběrového řízení podle jeho slov ušetří peníze i čas úředníků „okresu“, ale i samotných účastníků konkursu.

„O nové situaci jsme je včas informovali a vrátili jim veškerou dokumentaci. Odpadl plánovaný den otevřených dveří nemocnice stejně jako písemné vypracování jejich vize do budoucnosti,“ dodává Ladislav Pecháček.

Vojtěch Němeček zřejmě setrvá ve své funkci ještě několik měsíců, dosud totiž není jasné, kdy Krajský úřad v Pardubicích vyhlásí výběrové řízení na nového ředitele. Mnozí zasvěcení jsou přesvědčeni, že to hned v lednu s největší pravděpodobností nebude.

Sil mám dostatek

Má muž pověřený vedením nemocnice dost sil k tomu, aby zastával „dočasně ředitelský“ post a navíc byl prvním mužem jednoho z oddělení? A jak se mu daří v největším zdravotnickém kolosu hospodařit?

„Ve funkci samozřejmě setrvám až do nového výběrového řízení vypsaného krajským úřadem, síly mi zatím neubyly. Finanční ztráta je nyní výrazně nižší, červencový výsledek mne velice překvapil. Vím ale, že jedna vlaštovka jaro nedělá, takže nechci dělat předčasné závěry. Koncem září ale budu mít k hodnocení podstatně víc informací,“ odpovídá Vojtěch Němeček.

ROMANA NETOLICKÁ, Noviny Chrudimska, 22.8.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?